nieuws

Topscores slager Van der Geest

Slagersnieuws

VIANEN – Met een 9,2 voor vaktechniek/technologie en een 9,9 voor ambachtelijke bereiding bleek Peter van der Geest vorige week de best geslaagde Meester Worstmaker.

Topscores slager Van der Geest

VIANEN – Met een 9,2 voor vaktechniek/technologie en een 9,9 voor ambachtelijke bereiding bleek Peter van der Geest vorige week de best geslaagde Meester Worstmaker.

De slager uit Heemstede kreeg maandag tijdens de jaarvergadering van het Worstmakersgilde uit handen van tv-presentator Jack van Gelder de bijbehorende trofee. Van der Geest had zich opgegeven voor de cursus Meester Worstmaker omdat hij zijn kennis wilde ophalen. ‘Het was alweer 25 jaar geleden dat ik voor het laatst in de schoolbanken had gezeten, op de slagersvakschool. Ik was erg gemotiveerd om de cursus met succes af te ronden en dat verklaart volgens mij de hoge cijfers,’ aldus Keurslager van der Geest die vol lof spreekt over docent Paul van Trigt en het waardeerde dat alle cursisten zonder reserves over hun bedrijf spraken. ‘Ook mislukte producten werden meegenomen naar de bijeenkomsten, enkel en alleen om van elkaar te leren.’

Vakkennis
Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde. Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld.
 
Andere geslaagde Meester Worstmakers 2010
Pepijn Putman, Keurslager Putman, Arnhem
Aad Groenewegen, Gildeslager Groenewegen, Honselersdijk
Arjan van de Kamp, Slagerij Van Rhee, Uddel
Erwin Roefs, Keurslager Roefs, Stramproy
Albert Post, Gildeslager Post v.o.f., Hoogezand
Richard Gelsema, Gildeslager Gelsema v.o.f, Aduard.
Chris Jansen, Gildeslager Veenstra, Berkel-Enschot
Marcel Verhoek, Gildeslager Van Laar, Bergambacht
Martin van den Broek, Gildeslager Waaijer, Den Haag
Alex Waasdorp, Gildeslager Scholtes, Rijswijk
Frank Hoogendoorn, Gildeslager Hoogendoorn, Zuidland
Rick van der Wal, Gildeslager Lotgering, Bunnik
Martin Schuurman, Keurslager Hubers, Lichtenvoorde

Lees ook:
Theo de Roode Worstmaker Traiteur van het Jaar (19 januari 2010)
 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Worstmakersgilde

Reageer op dit artikel