nieuws

Toekomst hoekpand slagerij onbekend

Slagersnieuws

HEIJEN – Wat er met het grote hoekpand tegenover de kerk in Heijen gaat gebeuren, is nog onbekend. Tot voor kort had de familie Martens daar haar slagerij. Het is wachten op een koper, aldus de familie.

HEIJEN – Wat er met het grote hoekpand tegenover de kerk in Heijen gaat gebeuren, is nog onbekend. Tot voor kort had de familie Martens daar haar slagerij. Het is wachten op een koper, aldus de familie.

Sinds begin dit jaar zit het dorp zonder eigen slager. Grada Martens en haar zoon Frits hebben hun zaak op de laatste zaterdag van het oude jaar gesloten. Dat had te maken met de gezondheid van de 68-jarige Grada. ‘Het werken in de winkel was voor mij niet langer meer te doen’, zegt ze. ‘Ik krijg deze maand nog twee nieuwe hartkleppen.’ Haar zoon werkt nu bij een vleesgroothandel in Tegelen. Haar schoonvader begon bijna 75 jaar geleden de slagerij. Grada en haar inmiddels overleden man Frans namen de zaak in de jaren zestig over. Volgens haar trok de slagerij gemiddeld ruim vijfhonderd klanten in de week. Na het stoppen hebben ze al driehonderd bedankkaartjes gekregen van bekenden.

‘Jammer dat er weer een winkel weg is. Ik weet nog dat Heijen veertien winkels had. Nu zijn ze op de vingers van één hand te tellen.’ De Troefmarkt, een paar honderd meter verderop, heeft sinds kort een hoekje met vlees ingeruimd voor de Heijenaren, die in eigen dorp vlees willen halen.
 

Reageer op dit artikel