nieuws

Toch besmet Iers varkensvlees geconsumeerd

Slagersnieuws

DEN HAAG – Een onbekend aantal Nederlandse consumenten heeft naar alle waarschijnlijkheid met dioxine besmet Iers varkensvlees gegeten.

DEN HAAG – Een onbekend aantal Nederlandse consumenten heeft naar alle waarschijnlijkheid met dioxine besmet Iers varkensvlees gegeten.

Ze zijn blootgesteld aan fors meer dioxine en dioxine-achtige PCB’s (organische chloorverbindingen) dan dagelijks is toegestaan. Dat meldde de Voedsel en Waren Autoriteit donderdag. Volgens de VWA is het aantal consumenten dat het verdachte vlees heeft gegeten gering. Iers varkensvlees heeft een beperkt marktaandeel in Nederland. Het RIVM heeft in reactie op de bevindingen van de VWA gezegd dat de ‘blootstelling ongewenst is, maar geen direct gevaar voor de volksgezondheid vormt.’
 

Reageer op dit artikel