nieuws

Tiende WK barbecueën in België

Slagersnieuws

STEENHUFFEL – Het tiende wereldkampioenschap barbecueën wordt dit jaar in België gehouden. Op zondag 14 september vindt het wereldkampioenschap barbecueën plaats op het domein van Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel, even ten noorden van Brussel.

Tiende WK barbecueën in België

STEENHUFFEL – Het tiende wereldkampioenschap barbecueën wordt dit jaar in België gehouden. Op zondag 14 september vindt het wereldkampioenschap barbecueën plaats op het domein van Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel, even ten noorden van Brussel.

Dat maakte de Belgian Barbecue Association, de organisator van het WK, gisteren bekend.  De braadwedstrijd wordt gesponsord door de Belgische brouwerij Palm. ‘We verwachten een dertigtal buitenlandse en ongeveer een gelijk aantal Belgische teams’, aldus Charly Van den Bosch, voorzitter van de Belgian Barbecue Association ‘Smoky Charly’.

Aan de jubileumeditie van het WK kunnen teams van vijf tot acht personen deelnemen. Zij moeten elk vijf gerechten klaarmaken, een met vis, een met kip, een met varkensvlees en Palm-bier, een met rundvlees en een dessert met chocolade.

 

Reageer op dit artikel