nieuws

Thijs’ hamburgeractie tegen kanker succesvol

Slagersnieuws

HOOFDDORP – Al zeventig slagers hebben zich aangemeld voor de hamburgeractie van Thijs Kroezen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Thijs’ hamburgeractie tegen kanker succesvol

HOOFDDORP – Al zeventig slagers hebben zich aangemeld voor de hamburgeractie van Thijs Kroezen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

‘Er zijn 250 pakketten gemaakt, waarvan er inmiddels 114 verkocht zijn. Maar desnoods maken we bij hoor’, haast Ronald Kroezen (Vereniging Nederlandse Meesterslagers en vader van Thijs) zich te zeggen. Als alle burgers van de 114 pakketten verkocht zijn, gaat er ruim 22.000 euro naar het KWF.

Met deze hoeveelheid aanmeldingen noemt Kroezen de actie succesvol. ‘Maar ik verwacht eigenlijk nog meer aanmeldingen. Van de week ben ik zelf gaan rijden langs een aantal slagers en hebben ook weer drie slagers toegezegd mee te doen.’ 

Deelnemen
Meedoen kan nog, want hoe meer geld er opgehaald wordt, hoe beter. Via de website www.slagersactie.nl of via Verstegen kunnen de pakketten worden besteld. De pakketten worden vanaf 7 mei uitgeleverd via de eigen leveranciers. Op de website www.actiethijs.nl staat een lijst met alle slagers die al meedoen.

Thijs
De actie is opgezet naar aanleiding van een idee van Thijs Kroezen (18) en Meesterslager Arno Wapenaar. Thijs is de zoon van Ronald Kroezen, bestuurder Vereniging Nederlandse Meesterslagers, en heeft al twee keer kanker overwonnen. Om iets terug te doen voor alle andere patiënten en het onderzoek naar kanker te steunen fietst hij mee met de Alpe d’HuZes. ‘Zonder het onderzoek van het KWF had ik hier niet meer gezeten.’ 

Lees ook:

Landelijke hamburgeractie voor KWF Kankerbestrijding (30 maart 2012)

Reageer op dit artikel