nieuws

Teylinger Verspleintje van Slagerij Voordouw in finale

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Slagerij John Voordouw uit Voorhout zit in de finale van de Teylinger Lekkernij. De wedstrijd wordt georganiseerd door de nieuwe gemeente Teylingen. Deze bestaat uit de plaatsen Sassenheim, Voorhout en Warmond en is ontstaan op 1 januari van dit jaar.

SLAGERSWERELD – Slagerij John Voordouw uit Voorhout zit in de finale van de Teylinger Lekkernij. De wedstrijd wordt georganiseerd door de nieuwe gemeente Teylingen. Deze bestaat uit de plaatsen Sassenheim, Voorhout en Warmond en is ontstaan op 1 januari van dit jaar.

De wedstrijd kent naast de slager nog twee andere finalisten, te weten bakker Cees Hoek en restaurant de Kaagsociëteit. Het Teylinger Verspleintje, zoals het product van Voordouw heet, is een voorgegaarde kipfilet met tomaat en rauwe ham. De basis van deze lekkernij komt uit Voorhout, de toevoeging uit Sassenheim en de topping uit Warmond.
Bakker Cees Hoek is genomineerd voor zijn banket, gemaakt van agrarische bloem, meel en boter met daarop de kleuren blauw van het water van Warmond, geel, groen en rood van de tulpen van Voorhout en Sassenheim en het logo van Teylingen als symbool voor samenwerken, -leven en recreatie.

Hoogtepunt
Het restaurant maakte de bonbon Teylinger. Symbolisch voor de gemeente Teylingen vindt dit restaurant het toerisme, recreatie en watersport. Daarom heeft de zaak een bonbon ontwikkeld gevuld met Kaagwater, een soort jenever. Op deze bonbon staat de afbeelding van de stadstoren van Warmond, vandaar de naam Teylinger Hoogtepunt.
Op 8 juli wordt bekendgemaakt welke inzending bekroond wordt met de titel Teylinger Lekkernij.

Reageer op dit artikel