nieuws

‘Tel je als slager niet mee?

Slagersnieuws

LOSSER – Slager Edwin Stegge van slagerij Hogebrink is er niet over te spreken dat hij door de gemeente niet vooraf is geïnformeerd over de rioolwerkzaamheden, momenteel in de buurt van zijn zaak.

‘Tel je als slager niet mee?

LOSSER – Slager Edwin Stegge van slagerij Hogebrink is er niet over te spreken dat hij door de gemeente niet vooraf is geïnformeerd over de rioolwerkzaamheden, momenteel in de buurt van zijn zaak.

Onder meer het regenwatersysteem van het Dinkellandterrein wordt aangesloten op dat in de Oranjestraat en Scholtinkstraat. Een klus die enkele weken in beslag neemt, waardoor middenstanders tussen Langenkamp en Oranjestraat lastig of niet bereikbaar zijn.

Krant

‘De aanwonenden zijn met een briefje in de bus vooraf geïnformeerd. Maar als slager tel je kennelijk niet mee, want ik heb m’n informatie uit de krant moeten halen. Een telefoontje had veel kunnen voorkomen. Dan had ik met m’n personeel wat extra vakantie kunnen plannen en in ieder geval de leveranciers op de hoogte kunnen brengen’, reageert Stegge, die er met de andere ondernemers bovendien van baalt dat wordt gedacht dat hun zaken helemaal niet bereikbaar zijn. Autoverkeer kan wel van de rotonde in de Gronausestraat/Dr. Staringstraat tot de slagerij komen. ‘In de winkel is het praktisch uitgestorven. En dat terwijl het van dat mooie barbecue-weer was’, aldus de teleurgestelde slager.

De uitvoerder van aannemingsbedrijf Sallandse Wegenbouw heeft ervaring genoeg om te weten dat dergelijke opdrachten altijd tot klachten leiden. Geregeld is wel dat woningen en winkels via het trottoir toegankelijk zijn. Het dichtmaken van het weggedeelte aan de kant van het Dinkellandterrein zal op z’n vroegst volgende week vrijdag zijn afgerond, afhankelijk van de weersomstandigheden. De andere kant van de middenberm is pas later weer begaanbaar voor gemotoriseerd verkeer.

 

Reageer op dit artikel