nieuws

SVO start met BBL-opleidingen voor werklozen

Slagersnieuws

RIJSWIJK – SVO biedt vanaf september een aantal BBL-opleidingen op mbo-niveau 2 aan voor werklozen.

RIJSWIJK – SVO biedt vanaf september een aantal BBL-opleidingen op mbo-niveau 2 aan voor werklozen.

Het kenmerkende van een BBL-opleiding is dat deelnemers een aantal dagen per week bij een leerbedrijf werken en één dag naar school gaan. Om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de werkloosheid laat SVO dit principe tijdelijk los. ‘In de verse voedingsbranche zijn veel werkgevers nog steeds op zoek naar gekwalificeerd personeel. SVO zorgt er voor dat deelnemers aan deze speciale BBL-variant dan ook tijdens of direct na de opleiding bij een bedrijf aan de slag kunnen’, zegt Walter de Waal, operationeel manager bij SVO.

De opleidingen die in aanmerking komen voor dit project zijn:
• Verkoopmedewerker versbreed supermarkt
• Verkoopmedewerker slagerij
• Productiemedewerker slagerij
• Logistiek medewerker versindustrie
• Operator versindustrie
• Medewerker visdetailhandel

SVO biedt deze opleidingen vanaf september aan op de SVO-locaties in Zwolle, Heerhugowaard, Rijswijk en Best. In de opleidingen is extra aandacht voor praktijkoefeningen die de situatie in het leerbedrijf vervangen. Voorbeelden daarvan zijn stages, excursies en praktijksimulaties.
 

Reageer op dit artikel