nieuws

SVO en NBPW slaan handen inéén

Slagersnieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tijdens de minibeurs voor de wild- en pluimveesector die onlangs in Alphen aan den Rijn werd gehouden, introduceerden SVO en NBPW de nieuwe MBO-opleiding Verkoopmedewerker Wild en Gevogelte.

SVO en NBPW slaan handen inéén

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tijdens de minibeurs voor de wild- en pluimveesector die onlangs in Alphen aan den Rijn werd gehouden, introduceerden SVO en NBPW de nieuwe MBO-opleiding Verkoopmedewerker Wild en Gevogelte.

Een opleiding die medewerkers in het poeliersbedrijf in staat stelt zich verder te professionaliseren. De opleiding is geschikt voor mensen werkzaam in de poeliersdetailhandel (winkel en ambulant) en poeliersgroothandel. Het bestuur van de NBPW (belangenorganisatie) is verheugd met de impuls die door deze opleiding aan de sector kan worden gegeven. Voor het eerst in 10 jaar kunnen nu weer gericht opleidingen worden aangeboden.

Opleiding

De opleiding zal kort na de zomer van start gaan op SVO-locaties in Best en Heerhugowaard. Afhankelijk van de belangstelling uit andere regio’s zal worden beslist of ook daar zal worden gestart. Leerlingen moeten werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf en gaan 1 dag in de week naar school. De praktijkvaardigheden worden aangeleerd onder toezicht van een praktijkopleider in het bedrijf en de adviseur praktijkopleiding van SVO. De MBO-opleiding wordt gegeven op niveau 2 en kent bekostiging door het Ministerie van OCW. De overheid neemt het grootste deel van de kosten van de opleiding voor haar rekening.

Organisaties zijn voornemens in 2009 een opleiding voor productiemedewerker te starten.

Foto: Johan Noltes (Directeur SVO, links) en Jan Ruig (Voorzitter NBPW) bevestigen de samenwerking met een handdruk.

 

Reageer op dit artikel