nieuws

Supers stoppen met blank kalfsvlees

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De supermarktketens Dirk, Bas, Digros en C1000 stoppen met de verkoop van blank kalfsvlees. Dit hebben zij Wakker Dier laten weten.

Supers stoppen met blank kalfsvlees

AMSTERDAM – De supermarktketens Dirk, Bas, Digros en C1000 stoppen met de verkoop van blank kalfsvlees. Dit hebben zij Wakker Dier laten weten.

Dirk, Bas, Digros en C1000 zijn de eerste supermarkten die positief reageren op de campagne van Wakker Dier tegen blank kalfsvlees. Eerder gaf het overkoepelende Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) al aan dat het dierenleed achter kalfsvlees in 2009 prioriteit krijgt van de supermarkten. Blank kalfsvlees komt van kalveren die op een ijzerarm dieet zijn gezet. Het dieet is omstreden.

Wakker Dier is enorm blij dat de eerste supermarkten omschakelen, en dat al drie maanden na de start van haar campagne. De kalfsvleescampagne maakt met de toezegging van Dirk, Bas en Digros eenzelfde start als de eerdere succesvolle legbatterijcampagne stelt Wakker Dier. Ook toen stopten deze supermarkten als eerste. Daarna schaarde bijna elke maand wel een nieuwe supermarktketen zich achter dit besluit; een jaar later hadden alle supermarkten besloten te stoppen met de verkoop van legbatterijeieren.

 

Reageer op dit artikel