nieuws

Superchef Jay McCarthy promoot U.S. Beef

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De bekende Amerikaanse superchef Jay McCarthy bracht woensdag 2 juli een bliksembezoek aan ons land. In NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam liet hij op initiatief van horecaslagerij Nice to Meat zo´n 150 genodigden kennismaken met de producten en bereidingswijze van U.S. Beef.

Superchef Jay McCarthy promoot U.S. Beef

AMSTERDAM – De bekende Amerikaanse superchef Jay McCarthy bracht woensdag 2 juli een bliksembezoek aan ons land. In NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam liet hij op initiatief van horecaslagerij Nice to Meat zo´n 150 genodigden kennismaken met de producten en bereidingswijze van U.S. Beef. 

McCarthy werd geboren in New York City, maar verhuisde met zijn moeder naar het Caraïbisch gebied (Jamaica) toen hij nog de high school bezocht. Ongetwijfeld de oorzaak van de exotische invloed op zijn kookstijl. Volgens McCarthy staat het kwaliteitsstempel  ‘U.S. Beef’ garant voor typisch Amerikaans rundvlees. Dus met een prachtige constante dooradering en structuur. Deels wordt dit veroorzaakt door het consequent voederen van de runderen met maïs, waardoor het vet zacht wordt. Resultaat: het vlees is opmerkelijk sappig en vol van smaak. Dat geldt niet alleen voor de duurdere technische delen, maar ook voor de eenvoudiger en dus gunstiger geprijsde delen. Dus met name die uit de borst en flanken. De ideale rijping van U.S. Beef duurt volgens Jay 28 dagen, volgens de ‘wet aging’ methode. Die methode zorgt voor een bijzondere intensivering van de smaak en malsheid. De totale houdbaarheid is 100 dagen na de slacht. Nice to Meat  levert U.S. Black Angus Beef van Creekstone, een duurzame fokkerij/slachterij die goed is voor een productie van wel 1000 runderen per dag.   

Particuliere slagerijen waar het vlees te verkrijgen is: Hergo Slagerijen in Amsterdam, Slagerij Spoelder in Laren en Driebergen, Slagerij ’t Stokpaardje in Den Bosch, Slagerij van der Zalm in Oegstgeest en Den Haag.

Foto: Mikel Pouw (l) van Nice to Meat en Erik Troost, executive Chef NH Krasnapolsky.
 

Reageer op dit artikel