nieuws

Super de Boer stopt met vlees van HMG

Slagersnieuws

Laurus heeft met vleesleverancier Hendrix Meat Group (HMG) overeenstemming bereikt over beëindiging van het leveringscontract.

Laurus heeft met vleesleverancier Hendrix Meat Group (HMG) overeenstemming bereikt over beëindiging van het leveringscontract.

De ontbinding van het contract gaat Laurus acht miljoen euro kosten. De ontbinding van de overeenkomst was noodzakelijk omdat door de verkoop van de Edah-winkels het afnamevolume van Laurus bij HMG sterk daalt. Het supermarktconcern neemt tegen de boekwaarde de centrale slagerij van HMG in Beilen over die de Super de Boer-winkels belevert. HMG ontvangt daarvoor van Laurus 8 miljoen euro. Door de beëindiging van het contract met Laurus gaat HMG de centrale slagerij in Someren sluiten.De donderdag bekendgemaakte maatregel staat los van het geschil dat Laurus en HMG vorige maand naar buiten brachten. Beide partijen strijden nog over eerder gemaakte afspraken over volumeverplichtingen. Voor dat conflict is een procedureregeling met arbitrage overeengekomen. Naar verwachting wordt daar vóór het einde van dit jaar over beslist.

Reageer op dit artikel