nieuws

Sulfiet in rundvlees slager

Slagersnieuws

ANDERLECHT – In Anderlecht zijn dinsdag verschillende controles gedaan in slagerijen. Meer dan 200 kilo voedingswaren werden vernietigd. Bij één slager zijn sporen van sulfiet in het rundvlees ontdekt.

Sulfiet in rundvlees slager

ANDERLECHT – In Anderlecht zijn dinsdag verschillende controles gedaan in slagerijen. Meer dan 200 kilo voedingswaren werden vernietigd. Bij één slager zijn sporen van sulfiet in het rundvlees ontdekt. 

Bij een slagerij op de Erasmusstraat kwam het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in actie wegens het gebruik van verboden producten. Het agentschap nam 6,5 kilo sulfiet in beslag dat later vernietigd werd. Het Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie ontdekte sporen van sulfiet in het rundvlees, schrijft De Morgen. Sulfiet geeft een mooie rode kleur aan het vlees, maar kan tevens de geur van eventueel bederf maskeren en een allergische reactie uitlokken.

Ilegaal

Een honderdtal kilo vleeswaren en melkproducten afkomstig van een slagerij in de Wayezstraat werd vernietigd. Een werknemer van een slagerij op de Georges Moreaustraat verbleef illegaal in België en kreeg een bevel om het Belgische grondgebied te verlaten. Tenslotte hadden drie werknemers van een slagerij op de Clémenceaulaan hun onmiddellijke aangifte van tewerkstelling niet in orde. Twee van de drie verbleven daarnaast ook nog eens illegaal in België en kregen ook het bevel het Belgische grondgebied te verlaten.

Geen enkele gecontroleerde slagerij werd gesloten. De controles werden uitgevoerd door het Brussels Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie, de Gewestelijke Werkgelegenheidsinspectie en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

 

 

Reageer op dit artikel