nieuws

Subway wil McDonald’s overtreffen

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Broodjesketen Subway opende half december de vijftigste vestiging in Nederland. De keten wil McDonald’s gaan overtreffen in het aantal zaken. Bij Subway kan de klant zijn broodje zelf samenstellen.

Subway wil McDonald’s overtreffen

DOETINCHEM – Broodjesketen Subway opende half december de vijftigste vestiging in Nederland. De keten wil McDonald’s gaan overtreffen in het aantal zaken. Bij Subway kan de klant zijn broodje zelf samenstellen.
 
Wat precies de vijftigste vestiging is, is dubieus. Op 14 december opende de Subway aan de Amsterdamse Ceintuurbaan én in Renesse. ‘In 2010 willen we 210 zaken hebben. Uiteindelijk willen we groter zijn dan McDonald’s, zo zegt area development manager Justin Goes in de vakkrant Snackkoerier. ‘Sinds 2003 zijn we gegroeid van 4 naar 51 zaken. Volgend jaar willen we 20 tot 25 vestigingen openen.’
 
Shop-in-shop
Franchiseketen Subway is niet gebonden aan een minimum aantal inwoners van een stad. ‘In grote steden kunnen we meerdere vestigingen openen, maar ook in kleinere plaatsen kan een Subway renderen. Shop-in-shop is ook een mogelijkheid. We hebben drie zaken samen met Domino’s Pizza of New York Pizza. We zoeken juist naar combinatiemogelijkheden. Ook met meubelzaken, tank- of treinstations en ziekenhuizen.
 

Reageer op dit artikel