nieuws

Stuksverpakking vlees wint aan populariteit

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Nederlanders kopen steeds vaker stuksverpakking vlees. Het aantal kleinverpakkingen dat door de voedingsmiddelenindustrie wordt verwerkt is in enkele jaren tijd sterk opgelopen.

Stuksverpakking vlees wint aan populariteit

AMSTERDAM – Nederlanders kopen steeds vaker stuksverpakking vlees. Het aantal kleinverpakkingen dat door de voedingsmiddelenindustrie wordt verwerkt is in enkele jaren tijd sterk opgelopen.

Dat blijkt uit onderzoeken van GfK Panelservices en SIG Combibloc. Het onderzoek van GfK richt zich op de consumptie van verschillende broodvarianten. SIG Combibloc bestudeerde de vraag van levensmiddelenfabrikanten naar kleinverpakkingen. Hierbij gaat het om aseptische kartonnen verpakkingen met volumes tot 330 milliliter.

Veranderende eetgewoontes

Volgens de verpakkingenproducent had in 2002 nog 20 procent van alle aseptische kartonverpakkingen een volume kleiner dan 330 milliliter. In 2010 zal dat percentage zijn gegroeid tot 30, zo verwacht productmanager Luc Viardot van SIG Combibloc. Volgens Viardot heeft het te maken met de wereldwijde eetgewoontes die veranderen. ‘Consumenten passen hun consumptiepatroon aan op hun individuele dagschema’s. Zij eten vaker maar wel in kleinere porties.’
(Bron: Distrifood)

 

Reageer op dit artikel