nieuws

Student bedenkt verpakkingsmethode vleeswaren

Slagersnieuws

ENSCHEDE – Een student uit Enschede heeft een oplossing bedacht voor problemen die ervaren worden bij het openen van verpakkingen van veel voorverpakte vleeswaren.

Student bedenkt verpakkingsmethode vleeswaren

ENSCHEDE – Een student uit Enschede heeft een oplossing bedacht voor problemen die ervaren worden bij het openen van verpakkingen van veel voorverpakte vleeswaren.

Het product, Rolletje Beleg genaamd, bestaat uit een rolletje met plakjes vleeswaren, geseald tussen 2 folies. Bij het gebruik van Rolletje Beleg wordt er één plakje beleg per keer geopend. De consument trekt het eerste plakje open door gebruik te maken van de openingslip welke tegelijkertijd het etiket vormt. Vervolgens kunnen een of meerdere plakjes worden afgerold en uitgenomen.

De student verdiende met zijn vinding de Stimulerings­prijs in de verkiezing Innova­tieprijs 2008 van Vilans en Fireva. Vilans is een kennisorganisatie voor langdurige zorg, Fireva een branchevereniging van fabri­kanten en importeurs van re­validatiehulpmiddelen.

 

Reageer op dit artikel