nieuws

Stormloop op varkenspoten eten

Slagersnieuws

OOSTEEKLO – In het Vlaamse Oosteeklo is een stormloop op een avondje gevulde varkenspoten eten.

Stormloop op varkenspoten eten

OOSTEEKLO – In het Vlaamse Oosteeklo is een stormloop op een avondje gevulde varkenspoten eten.

In het plaatsje is het op Vastenavond sinds vijf jaar een jaarlijkse traditie om de ‘terters’, zoals de gevulde varkenspoten worden genoemd, te eten. Op dinsdag 16 februari is het weer zo ver. De kaartjes voor het culinaire evenment vliegen volgens de organisatie de deur uit.

Recept
Ex-slager Luk Vanhaute bedacht het recept voor de ‘terters’: met gehakt en kruiden gevulde varkenspoten. ‘Omdat er aan pootjes niet bijster veel vlees hangt, worden de kraakbeentjes verwijderd en opgevuld met vlees.’

De varkenspoten worden daarna geserveerd met pellepatatten (aardappelen in de schil), appelmoes en veenbessen. ‘We zijn een hele dag zoet met de bereiding’, zegt de organisatie, in dagblad Het Nieuwsblad.
 

De bezoekers betalen voor twee varkenspoten, maar omdat ze zo smakelijk zijn, eten sommigen er wel vier, aldus de organisatoren.

Lees ook:
Varkensvlees is opnieuw trendy in België (10 april 2008)
Orgaanvlees top in sterrenkeukens (22 juni 2006)

Reageer op dit artikel