nieuws

‘Stop met vlees van JBS

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Greenpeace vraagt Makro per direct te stoppen met de verkoop van vlees van het Braziliaanse bedrijf JBS.

‘Stop met vlees van JBS

AMSTERDAM – Greenpeace vraagt Makro per direct te stoppen met de verkoop van vlees van het Braziliaanse bedrijf JBS.

JBS is de grootste vleesverwerker ter wereld en volgens Greenpeace verantwoordelijk voor de verdwijning van tropisch regenwoud in de Amazone. De Sligro Food Group heeft afgelopen week al aan Greenpeace laten weten geen vlees meer in te kopen van JBS.

De grootste vlees- en leerverwerkende bedrijven in Brazilië, waaronder JBS, spraken in 2009 af niet langer runderen af te nemen van boerderijen die betrokken zijn bij ontbossing. Uit onderzoek van Greenpeace is nu gebleken dat JBS zich niet aan die afspraken houdt.

Ook grote bedrijven als Adidas, Clarks, Ikea, Princes en Sainsbury hebben de banden met JBS verbroken naar aanleiding van de informatie van Greenpeace.
 

Reageer op dit artikel