nieuws

Stijlslagerij bekroond met Waddengoud

Slagersnieuws

DEN HAAG – Stijlslagerij Englebert heeft het Echt Texels lamsvlees in Den Haag geïntroduceerd.

Stijlslagerij bekroond met Waddengoud
De eerste slager in Zuid-Holland met het Waddengoud keurmerk.

DEN HAAG – Stijlslagerij Englebert heeft het Echt Texels lamsvlees in Den Haag geïntroduceerd.

Het Texels Lamsvlees draagt het Waddengoud keurmerk, hetgeen betekent dat het vlees gegarandeerd afkomstig is van Texel en van lammeren van het Texelse ras die op dier- en milieuvriendelijke wijze worden gehouden. Englebert is als eerste slager in Zuid-Holland met Waddengoud bekroond. Om het hoofd boven water te houden in de steeds harder wordende concurrentie met supermarkten moeten slagers zich onderscheiden vindt Nico Englebert. ‘We hebben in onze slagerij niet alleen verschillende soorten vlees, maar per vleessoort ook nog eens een onderverdeling in rassen’.

Mesters

Englebert is nu ruim 30 jaar slager en gaat altijd op bezoek bij mesters of kwekers met wie hij de passie deelt voor de beste streekproducten. Hierdoor houdt hij de lijnen kort. In zijn zoektocht strandde hij onlangs op Texel. ‘Hier proefde ik het Texels lamsvlees. Ik kende het al wel, maar lamsvlees met het Waddengoud label was nieuw voor me. Ik was meteen verkocht. Voorheen had ik polderlammeren. Daar zitten ook wel lammeren van het Texelse ras tussen, maar Texelaars die grazen in het duinlandschap op Texel hebben toch net iets meer. Het is niet alleen exclusiever, maar je proeft ook echt het verschil’, aldus Nico Englebert.

Stichting Waddengroep, eigenaar van keurmerk Waddengoud, is tevreden met de ontwikkeling die het Texels lamsvlees doormaakt.

Lees ook:
Englebert laat klanten uitsnijden

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over lamsvlees

 

Reageer op dit artikel