nieuws

Sterke opmars Iers rundvlees

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Steeds vaker is in de schappen van de Nederlandse supermarkten rundvlees uit Ierland aan te treffen. Het kwaliteitsvlees heeft een groen imago, omdat de Ierse runderen vrijwel het hele jaar op de groene heuvels grazen.

Sterke opmars Iers rundvlees

AMSTERDAM – Steeds vaker is in de schappen van de Nederlandse supermarkten rundvlees uit Ierland aan te treffen. Het kwaliteitsvlees heeft een groen imago, omdat de Ierse runderen vrijwel het hele jaar op de groene heuvels grazen.

Maar het vlees wordt vooral gewaardeerd omdat het mals en lekker is. Het komende najaar wil de Ierse promotieorganisatie, de Irish Food Board, consumenten die nog geen kennis hebben gemaakt met hun kwaliteitsproduct extra over de streep trekken via speciale acties op de verpakking. 

Klimaat

Veel Nederlandse supermarkten hebben de laatste jaren de overstap gemaakt naar rundvlees uit Ierland. Dankzij het milde Ierse klimaat (met veel regen) kunnen de runderen zo’n 8 à 9 maanden per jaar buiten grazen. Het natuurlijke voedselaanbod en de rustieke omgeving zorgen voor smakelijk, gezond en mals rundvlees.

De Irish Food Board is zeer te spreken over de toenemende afzet in Nederland: ‘In Ierland werken wij al meer dan 15 jaar met strenge kwaliteitsprogramma’s, die een veilig en gezond product garanderen. De Ierse industrie heeft ook aanzienlijk geïnvesteerd in dierenwelzijn en duurzaamheid, waardoor het vertrouwen en imago sterk gegroeid is. Een toenemende afzet is hiervan het gevolg’, aldus Declan Fennell, manager van de Irish Food Board in Nederland.

In 2008 is de export van rundvlees uit Ierland in omzet met 7 procent toegenomen tot € 1,7 miljard.
 

Reageer op dit artikel