nieuws

Stegeman niet schuldig aan dood werknemer

Slagersnieuws

WIJHE – Vleesbedrijf Meester Stegeman is niet schuldig aan de dood van een 19-jarige uitzendkracht in het bedrijf. De jongeman viel in november 2004 door een onbekende oorzaak in een vleesmachine en overleed later aan zijn verwondingen.

Stegeman niet schuldig aan dood werknemer

LEEUWARDEN – Vleesbedrijf Meester Stegeman is niet schuldig aan de dood van een 19-jarige uitzendkracht in het bedrijf. De jongeman viel in november 2004 door een onbekende oorzaak in een vleesmachine en overleed later aan zijn verwondingen.

Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden in hoger beroep beslist. In 2005 sprak de rechtbank in Zwolle Stegeman vrij, maar het Openbaar Ministerie (OM) tekende beroep aan. Ook het gerechtshof stelt dat Stegeman niet verweten kan worden dat de uitzendkracht in de vleesmachine viel, omdat niet duidelijk is hoe het ongeval precies is gebeurd. Volgens de rechtbank is wel bewezen dat de jongeman de veiligheidsvoorschriften niet naleefde. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 30.000 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk.

Reageer op dit artikel