nieuws

Staatssecretaris: betere bescherming slager en bakker

Slagersnieuws

LUYKSGESTEL – Staatssecretaris Frans Timmermans (PvdA) voor Europese Zaken vindt het vervelend dat het ambacht in Nederland niet genoeg bescherming kent.

Staatssecretaris: betere bescherming slager en bakker

LUYKSGESTEL – Staatssecretaris Frans Timmermans (PvdA) voor Europese Zaken vindt het vervelend dat het ambacht in Nederland niet genoeg bescherming kent.
 

Hij heeft ambassades in andere EU-landen gevraagd hoe ambachtelijke producten daar worden beschermd. ‘Voorbeelden die kunnen helpen om traditionele bedrijven die ambachtelijke producten maken, zoals slagers en bakkers, te beschermen zouden we kunnen overnemen’, zei Timmermans onlangs tijdens het gesprek dat hij had met Mariëlle van Heeswijk, eigenaar van Bakkerij Van Heeswijk in Luyksgestel. 
 

De staatssecretaris bezocht de bakkerij om te praten over ondernemersvraagstukken. Timmermans wil weten hoe mkb-ondernemers aankijken tegen de Europese regelgeving. Het gesprek in Luyksgestel werd begeleid door de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV). Andere vraagstukken die aan bod kwamen waren: ondernemen in een grensstreek, bescherming van streekproducten en etikettering.
 

Reageer op dit artikel