nieuws

Staatssecretaris benadrukt belang van het ambacht

Slagersnieuws

ROTTERDAM – Het was een sterke line-up tijdens de kickoff van de Week van het Ambacht, vrijdag 17 april in de Rotterdamse Cruise Terminal. Vele bn’ers waren van de partij. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma benadrukte in haar speech het belang van de ambachtseconomie.

Staatssecretaris benadrukt belang van het ambacht

ROTTERDAM – Het was een sterke line-up tijdens de kickoff van de Week van het Ambacht, vrijdag 17 april in de Rotterdamse Cruise Terminal. Vele bn’ers waren van de partij. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma benadrukte in haar speech het belang van  de ambachtseconomie.

 

Staatssecretaris Klijnsma gaf aan dat ook bij de overheid het besef doorbreekt dat de ambachtseconomie een factor van betekenis is voor de Nederlandse samenleving. Zij haalde de actuele cijfers aan: ruim 220.000 bedrijven, een omzet van ruim 75 miljard euro en bijna 900.000 mensen. ‘Bijna 12% van onze beroepsbevolking is werkzaam in de ambachtseconomie. Al die mensen zijn bepalend voor de kwaliteit van de samenleving. Van banketbakker tot fietsenmaker, van slager tot stukadoor. Zonder u zijn we nergens.’

Start
De Week van het Ambacht werd uiteindelijk officieel ingeluid door Victoria Koblenko, Dennis van der Geest, Maik de Boer, Leontien van Moorsel en HBA-voorzitter Piet Kalle. Gezamenlijk trok het gezelschap aan een koperen ambachtelijk gegoten scheepsbel.

Events
Overzicht van de verdere events tijdens de Week:
Di 21 april, Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem
Wo 22 april, Burgerzaal, Langehofstraat 4, 7201 HV Zutphen
Do 23 april, Theater Heerlen, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen
Vrij 24 april, ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2, 3438 EB Nieuwegein

Het programma duurt op elke locatie van 10.00 tot 15.00 uur (in Heerlen en Joure tot 16.00 uur).

Meer informatie: www.weekvanhetambacht.nl

Reageer op dit artikel