nieuws

Spotje kalfsvlees niet meer op televisie

Slagersnieuws

HILVERSUM- De reclame ‘kalfsvlees, daar worden we allemaal vrolijk van’ is niet meer te zien op televisie.

Spotje kalfsvlees niet meer op televisie

HILVERSUM- De reclame ‘kalfsvlees, daar worden we allemaal vrolijk van’ is niet meer te zien op televisie.

Na protesten van de Dierenbescherming is besloten het spotje van de Stichting Promotie Kalfsvlees van de buis te halen. ‘Wij werden niet vrolijk van de reclame’, zegt een woordvoerder van de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming gaf eerder dit jaar een keurmerk aan de kalfsvleesproducent achter de promotiestichting; de VanDrie Group. Zij wilde hiermee aangeven dat de producent aan bepaalde normen rondom de gezondheid van kalveren voldoet, meldt Meat & Meal

Appél
‘Dit betekent echter niet dat wij de vleesconsumptie willen stimuleren. Deze suggestie werd wel gewekt in het spotje’, aldus de woordvoerder. Volgens de zegsman is er juridisch gezien niets op het spotje af te dingen. Maar het appél van de Dierenbescherming aan de VanDrie Group was zo sterk, dat deze de reclame terugtrok.

Subsidie
Ook leidde de reclame tot ophef, toen bleek dat de Europese Commissie er 3 miljoen euro subsidie voor had gegeven. Eerder deze week verkoos Wakker Dier de campagne uit tot Liegebeest van 2009.

 

Reageer op dit artikel