nieuws

Smaakverschil vlees en vega vervaagt

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Een deels plantaardige hamburger overtrof zijn van vlees gemaakte concurrenten tijdens een hamburgersmaaktest bij MVO Nederland.

Smaakverschil vlees en vega vervaagt

AMSTERDAM – Een deels plantaardige hamburger overtrof zijn van vlees gemaakte concurrenten tijdens een hamburgersmaaktest bij MVO Nederland.

Ruim 20 vertegenwoordigers van de vleessector deden mee aan de test en beloonden de hamburger van Meatless met een ruime 8. Kennis- en netwerkorganisatie MVO Nederland constateert een toename in kwaliteit van de nieuwe eiwitproducten. Verschillende slagerijspeciaalzaken experimenteren al met dergelijke vernieuwingen, zoals  Culinaire Slagerij Wapenaar.

‘De producten van de Vegetarische Slager passen goed bij ons aanbod, omdat ze lekker zijn en bewust worden geproduceerd. Hiermee geven wij de klant extra keuze,’  aldus directeur Arno Wapenaar.

De Meatless hamburger is samengesteld uit 78% puur rundvlees en 22% plantaardig materiaal en is gemaakt op basis van tarwemeel (de geteste versie), rijst of lupine. De Meatless hamburger is binnenkort te koop bij PLUS retail en bij de slagerijspeciaalzaak.

Supermarkten bieden al ruime tijd vleesvariaties aan en experimenteren steeds meer met combinatieproducten. Albert Heijn brengt bijvoorbeeld ‘extra mager vlees’ op de markt, met 30% plantaardig eiwit.
 

Reageer op dit artikel