nieuws

Slimme innovaties op Tavola (foto’s)

Slagersnieuws

KORTRIJK – In tijden van crisis hoeft een slim idee niet duur te zijn. Dat bewijzen meerdere vleesmakers deze dagen tijdens de beurs voor fijne en verse voeding Tavola.

Slimme innovaties op Tavola (foto’s)

KORTRIJK – In tijden van crisis hoeft een slim idee niet duur te zijn. Dat bewijzen meerdere vleesmakers deze dagen tijdens de beurs voor fijne en verse voeding Tavola.

Een meergranen kipschnitzel, een steak voor op een sandwich en een ‘belegen boerenham’ als tegenhanger van de belegen boerenkaas. Zomaar drie slimme innovatieve producten die op de beurs Tavola (14 tot en met 16 maart) worden getoond.

Kipschnitzel
De meergranen kipschnitzel werd gepresenteerd door het Belgische vleesbedrijf Volys Star en bewijst dat er niet veel geld hoeft te worden uitgegeven voor een slim idee. Volys Star combineert de gezonde eigenschappen van kip gewoon met het gezondere meergranen paneermeel en voilà; een innovatie is geboren.

Zwanenberg
De Nederlandse producent Zwanenberg koos tijdens deze beurs voor de luxere vleeshapjes, maar blijkt net zo creatief met een bestaand product.

Zwanenberg geeft de worsten van Huls tegenwoordig namelijk een gezicht. Business Unit Manager Henk Koster, Hoofd Kwaliteit en Productontwikkeling Arjan Zijlema (beiden van Huls) én René Teerlink (productontwikkelaar in Lichtenvoorde) sieren tegenwoordig de verpakkingen van de Huls-worsten. Niet in hun maatpakken, maar als slagers…

Opnieuw een voorbeeld van een slimme (verpakkings)innovatie die niet veel heisa heeft gekost.

Andere innovaties die wij tegenkwamen:

De sandwichsteak (Beauval):
Een echte steak van 100% Belgisch vlees, 50 grams, 30 seconden op de grill en hij kan op een panini

Voorgegaard varkensgebraad (Imperial)
Een voorgegaard varkensgebraad van 2kg. Beperkt in gewicht, zodat een snelle rotatie gegarandeerd is. Het gebraad is licht gerookt voor een extra lekkere smaak. Een proces van voorgaren in de verpakking (cooked-in) zorgt ervoor dat er nog jus in de verpakking achterblijft. Dankzij dit proces droogt het varkensgebraad niet uit tijdens het opwarmen bij de traiteur. Een tweede voordeel van cooked-in is de lange houdbaarheid (3 maanden). Dit is een groot voordeel voor de traiteur, omdat hij op deze manier gemakkelijker kan inspelen op schommelingen in verkoop. Eenvoudig op te warmen in een steamer, oven of microgolfoven, zodat de consument steeds een mooi stukje rosé varkensvlees voorgeschoteld krijgt.

Polderlander belegen boerenham (Joka)
Een prachtig huwelijk tussen het vakmanschap van de Meester Charcutiers van Polderlander en de natuur uit de Franse Pyreneeën. De Polderlander belegen boerenham geniet van een uiterst zachte zouting en werd ten minste 10 maanden gerijpt in de "open" droogkamers gelegen nabij de Adour rivier in het zuidwesten (Pyreneeën) van Frankrijk. Bovendien is de ham altijd voorzien van een kleine vetrand die in het begin van de ham werd ontzwoerd.

Carpaccio filet d’anvers (Schepers)
Zelfs de grootste klassiekers zijn nog voor verbetering vatbaar, redeneert vleesbedrijf Schepers. De Carpaccio Filet d’anvers Van Belgisch wit-blauwe runderen wordt nog verrijkt met schilfers Italiaanse kwaliteitskaas Monterigo Saportio en een dressing van olijfolie extra vergine en aceto balsamico. Meegeleverde pijnboompitten zorgen voor de finishing touch. 25 dagen houdbaar…

Veggie Salami (Fit Food)
Oké, oké, óók iets voor de vegetariërs onder ons: de Veggie Salami. Een ‘salami’ gemaakt van tarwe, granen, groenten, ei-eiwit en soja.

Kippengyros (Lammens)
Speciaal bedoeld voor diegenen die gezonder willen snacken. De gyros komt van de bovenbout en is gekruid met verse knoflook en paprikamix

Eiburgers (Wiesenhof)
Als gezonder alternatief voor de hamburgers. Eiburgers worden diepgevroren aangeboden en kunnen in de magnetron of in de stoompan worden bereid. Ze laten zich op tal van manieren combineren – bijvoorbeeld koud als broodbeleg bij het ontbijt of om mee te nemen. Eiburgers zijn er in vier smaken: natuur, met bieslook, met bacon en met hartige ham. Er is dus voor elk wat wils.

Fijne reepjes Gandaham (Corma)
De fijne reepjes Ganda ham zijn een culinair alternatief voor spek. De smaakvolle reepjes hebben een laag vetgehalte waardoor ze perfect aansluiten bij de trend van een gezonde levensstijl.

Lees ook:
Tavola: Omega-3 vlees is verdwenen (14 maart 2010)
Zwanenberg gaat voor exclusief op Tavola (8 maart 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Tavola

Reageer op dit artikel