nieuws

Slavakto-voorzitter: vlees beter op de kaart zetten

Slagersnieuws

UTRECHT – Voor het Productschap Vee en Vlees (PVV) ligt een schone taak weggelegd om het imago van vlees te verbeteren. Dat zei voorzitter Gilles van Dalen van het Slavakto-bestuur maandagmiddag bij de opening van de Slavakto.

Slavakto-voorzitter: vlees beter op de kaart zetten

UTRECHT – Voor het Productschap Vee en Vlees (PVV) ligt een schone taak weggelegd om het imago van vlees te verbeteren. Dat zei voorzitter Gilles van Dalen van het Slavakto-bestuur maandagmiddag bij de opening van de Slavakto.

Er is grote behoefte aan een organisatie of stichting die vlees op een goede manier op de kaart zet. ‘En wanneer het de PVV niet lukt, zou een ander instituut dit moeten verzorgen,’ bepleitte Van Dalen in Hal 1 van Jaarbeurs Utrecht. ‘Ik roep iedereen op om de krachten te bundelen. Want samenwerking is hét instrument om vleesconsumptie een positieve wending te geven. De consument wil absoluut een goed stuk vlees bij de maaltijd. Dat zal écht niet veranderen.’ 

Gilles van Dalen opent de Slavakto, editie 2009

De voorzitter van het Slavakto-bestuur vindt het een goed initiatief van de KNS om onderzoek te doen naar het imago van vlees. ‘Met dat rapport kunnen we als vleessector aan de slag,’ aldus Van Dalen, die na zijn toespraak de beurs opende. ‘Een beurs waar wij als organisatie meer grip op hebben dan de jaren daarvoor.’ De Stichting Slavakto had de wens om de Slavakto dit jaar een eigen gezicht te geven, gebruikmakend van de faciliteiten die VNU-EE biedt. Hiertoe is in 2008 een nieuwe overeenkomst getekend. 

De Slavakto wordt van 28 tot en met 30 september gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Later meer.

 

Reageer op dit artikel