nieuws

Slagersvrouwen naar Beemsterlant’s varken

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De Ppas (Project voor Partners Ambachtelijke Slager) -dames sluiten het seizoen af in de Beemster op woensdag 2 juli. Er wordt een bezoek gebracht aan de varkenshouderij van Arie-Jan en Yvonne van der Mark waar het Beemsterlant’s varken wordt gehouden.

Slagersvrouwen naar Beemsterlant’s varken

RIJSWIJK – De Ppas (Project voor Partners Ambachtelijke Slager) -dames sluiten het seizoen af in de Beemster op woensdag 2 juli. Er wordt een bezoek gebracht aan de varkenshouderij van Arie-Jan en Yvonne van der Mark waar het Beemsterlant’s varken wordt gehouden.

Het vlees wordt in een samenwerkingsverband met 13 regionale slagerondernemers en een grossier op de markt  gebracht. In Middenbeemster wordt tevens een bezoek gebracht aan Slagerij De Rode Os van Jan en Tiny de Lange, initiatiefnemers van het eerste uur. Aansluitend maakt Ppas een rondvaart in de Amsterdamse grachten en krijgt de groep op de Groothandelsmarkt in de hoofdstad een buffet aangeboden door Sjaak en Artie van der Werff.

Het samenwerkingsverband met het Beemsterlant’s varken is een initiatief afkomstig uit de Beemster. Varkenshouder Van der Mark werkt hierin samen met een akkerbouwer, de regionale horeca, dertien regionale slagerijen en een vleesgrossier. De deelnemende slagerijen in de afzet van het Beemsterlant’s varken zijn:
Van der Werff in Heemstede, Duyn in Santpoort, Dick & Griet in Purmerend, De Wit in Amsterdam, Krijnen in Amsterdam, Wognum in Hoorn, Taam in Edam, De Groot in Lutjebroek, De Groot in Enkhuizen, Bood in Heemstede, Stronkhorst in Amstelveen, Donker in Krommenie en De Rode Os in Middenbeemster. Grossier Peter Konijn neemt deel aan het samenwerkingsverband met het leveren van zowel halve varkens als uitgesneden vlees van het Beemterlant’s varken.

 

Reageer op dit artikel