nieuws

Slagersvrouwen in ban Cook & Chill

Slagersnieuws

CULEMBORG – Werkgroep Ambachtelijke Slagersvrouwen bezocht vorige week in Culemborg Koeleffekt en Epos Specerijen. De dames kregen uitleg over Cook & Chill en trends tijdens de feestdagen.

Slagersvrouwen in ban Cook & Chill

CULEMBORG –  Werkgroep Ambachtelijke Slagersvrouwen bezocht vorige week in Culemborg Koeleffekt en Epos Specerijen. De dames kregen uitleg over Cook & Chill en trends tijdens de feestdagen.

‘Er werd flink uitgepakt door de beide bedrijven,’ laat voorzitter Joke Sieverink van de werkgroep weten. Koeleffekt opende de middag met een uitleg over Cook & Chill. Het doel hiervan is de productie van maaltijden te ontkoppelen van het uitgiftemoment. Daardoor zijn de werkzaamheden in de keuken beter te organiseren. Cook & Chill behelst het systeem waarbij de producten worden gecontroleerd, schoongemaakt en voorbereid. Sieverink: ‘We krijgen steeds meer te maken met terugkoelen van maaltijden en het regenereren. Processen moeten beheersbaar zijn en ook nog werkbaar, anders lopen de productiekosten veel te hoog op. Er werd met aandacht naar de presentatie geluisterd.’ Daar er vakvrouwen (35 in totaal – red.) aanwezig waren, kon de uitleg over de steamer beperkt gehouden worden; daar werkt iedereen wel mee.

Epos specerijen nam het stokje van Koeleffekt over. De beide vertegenwoordigers van de kruidenleverancier vestigden de aandacht op de komende feestdagen en lieten hun licht schijnen op beengrillen en oergrillen, waarbij gebruik gemaakt wordt van bakplaten in plaats van kleine pannetjes en de stukjes vlees mogen dan best iets groter zijn. De dames werden aan het eind van de middag aan het werk gezet. Koeleffekt had samen met Epos gezorgd voor een gedekte tafel waaraan de dames de zelf gemaakte producten konden garen op bakplaten en vervolgens gezamenlijk nuttigen.

De WAS werkgroep is ook aanwezig tijdens de Slavakto op 28, 29 en 30 september 2009.

 

Reageer op dit artikel