nieuws

Slagerspromotie in Week van het Ambacht

Slagersnieuws

JOURE – Van 16 tot en met 24 april organiseert het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) voor de vierde maal de Week van het Ambacht. De slagersbranche is goed vertegenwoordigd.

Slagerspromotie in Week van het Ambacht

JOURE – Van 16 tot en met 24 april organiseert het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) voor de vierde maal de Week van het Ambacht. De slagersbranche is goed vertegenwoordigd.

De komende week staat de ambachtseconomie centraal en is er veel aandacht voor onderwijs, imago, ondernemerschap en vakmanschap. De ambachtelijke slagerij-, bakkerij-, en versbranche doen gezamenlijk mee aan dit evenement en promoten het ambachtelijke vak onder scholieren, werkzoekenden en andere belangstellenden.

Op vrijdag 16 april is de aftrap in Joure, waarna het ambachtencircus een vervolg krijgt in de steden Groningen, Hengelo, Heerhugowaard, Nieuwegein en Dordrecht. De branches hebben een gezamenlijke stand.

Enthousiasmeren
In de verschillende steden worden de diverse versberoepen aan de hand van demonstraties onder de aandacht van het publiek gebracht. De demonstraties worden verzorgd door jonge, enthousiaste mensen die werkzaam zijn in de bakkerij-, slagers- en versbranche.

De plaatselijke bakker zorgt voor dagvers brood dat wordt belegd met vlees van de plaatselijke slager. Ook zijn er demonstraties en workshops. Leerlingen van SVO geven demonstraties in het bereiden van versproducten en maken hapjes voor de bezoekers. Dit alles met het doel om de bezoekers enthousiast te maken voor de diverse versberoepen.

Data en locaties Week van het Ambacht 2010:
16 april 2010, Bornego College, Joure
19 april 2010, TCN Media Centrale, Groningen
20 april 2010, ROC Twente, Hengelo
21 april 2010, Sporthal Zuid, Heerhugowaard
22 april 2010, Heidehal, Nieuwegein
23 april 2010, Stedelijk Dalton College, Dordrecht

De openingstijden zijn tussen 10.00 en 15.00 uur.

Lees ook:
Slagers overleven door kwaliteit (9 april 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over ambacht

 

Reageer op dit artikel