nieuws

Slagersbranche krijgt jongerenclub

Slagersnieuws

RIJSWIJK/VELP – Jonge, ambitieuze mannen en vrouwen die kennis willen uitwisselen om zo het slagersvak een modern imago te geven en verder te verbeteren. Dat is de basis van het nieuw op te richten Platform Jonge Slagers (PJS).

Slagersbranche krijgt jongerenclub

RIJSWIJK/VELP – Jonge, ambitieuze mannen en vrouwen die kennis willen uitwisselen om zo het slagersvak een modern imago te geven en verder te verbeteren. Dat is de basis van het nieuw op te richten Platform Jonge Slagers (PJS).

De doelstelling is om jonge slagersondernemers te enthousiasmeren en te activeren om in groepsverband kennis en ervaring met elkaar te delen. Verder behoren bedrijfsbezoeken – zowel extern als bij elkaar – tot de vaste onderdelen van het jaarprogramma. Ook binnen- en buitenlandse excursies naar voor ambachtelijke slagerijen interessante bedrijven of vakbeurzen vormen onderdeel van de programmering, net zoals workshops die te maken hebben met de bedrijfsvoering.

Het Oprichtingsbestuur bestaat uit: Franz Gerritschen uit Zevenaar (voorzitter) en Sandra Runderkamp uit Volendam. Derde bestuurslid moet nog worden benoemd.

Wie
De beoogde leden van PJS (initiatief van de KNS) zijn zijn 35 jaar of jonger, hebben miximaal vijf jaar geleden een eigen zaak gestart of hebben het plan om een eigen zaak te beginnen. Kinderen van slagerondernemers en KNS-leden en oud leerlinjgen van SVO zijn ook welkom.  Voor de toelating tot PJS komen (aspirant-)ondernemers in aanmerking die lid zijn van de KNS of (aspirant-)lid van de KNS worden, een ambachtelijk bedrijf hebben en vallen onder de cao voor het Slagersbedrijf.

Programma:
De oprichtingsvergadering is op 21 september om 12.30 uur in in Businesslounge Velperbroeck, Marktweg 11 in Velp.  Na het welkomstwoord van Franz Gerritschen om 13.00 uur volgen enkele presentaties door onder andere: Johan van Uden van Chateaubriand Heemstede (winnaar Gouden Slagersring en Slagerij van het Jaar), Jeroen Witteveen (Slagerij Witteveen uit Zeist) over zijn eigentijdse kijk op ondernemerschap, Pieter de Ruijter (commercieel directeur Strogoff FreshFood) over zijn carrière in het familiebedrijf en zijn visie op modern ondernemerschap, Mirjam van Dootingh, algemeen directeur KNS over de KNS en haar activiteiten en over doelstellingen, lidmaatschap, naam en contributie PJS. Ton Lindeman, PR-manager KNS, geeft uitleg over de overige groepen zoals Meating XL, Ppas en MVS en presentatie voorstel PJS-programma.
Meer informatie: www.knsnet.nl

 

Reageer op dit artikel