nieuws

Slagers verkopen hamburgers voor Brabants Landschap

Slagersnieuws

ROSMALEN – Onder de noemer ‘Ontdek de natuur, proef de natuur’ verkopen zo’n honderd slagers in Brabant de eerste week van februari hamburgers, gemaakt van biologisch vlees. Een deel van de opbrengst is bestemd voor natuurvereniging het Brabants Landschap.

Slagers verkopen hamburgers voor Brabants Landschap

ROSMALEN – Onder de noemer ‘Ontdek de natuur, proef de natuur’ verkopen zo’n honderd slagers in Brabant de eerste week van februari hamburgers, gemaakt van biologisch vlees. Een deel van de opbrengst is bestemd voor natuurvereniging het Brabants Landschap.

Ger Coenraad is slager in Rosmalen en initiatiefnemer van de actie. ‘Natuurlijk willen wij graag meer biologisch vlees verkopen, maar ik vind het ook belangrijk dat mensen weten hoe mooi de door Brabants Landschap beheerde natuurgebieden zijn,’ laat hij het Brabants Dagblad weten. Coenraad doelt hiermee onder meer op het Groene Woud, tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg in waar runderen grazen.

Een aantal van deze runderen van het ras Aberdeen Angus is voor de vleesconsumptie. Van dit vlees nu, wil Coenraad met zijn collega-slagers zoveel mogelijk hamburgers verkopen die 5,50 euro per vier stuks kosten. Vijftig cent hiervan gaat naar het Brabants Landschap, dat zegt de donatie van de slagers graag tegemoet te zien en het eten van biologisch vlees prima vindt.  
 

Reageer op dit artikel