nieuws

Slagers tegen milieubelasting op vlees

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De NCRV heeft woensdag in een radio-uitzending naar de reactie van de slagers gevraagd op een mogelijke invoering van een milieubelasting op vlees. Het gaat hierbij om een tarief van € 2 per kilo.

Slagers tegen milieubelasting op vlees

RIJSWIJK – De NCRV heeft woensdag in een radio-uitzending naar de reactie van de slagers gevraagd op een mogelijk invoering van een milieubelasting op vlees. Het gaat hierbij om een tarief van € 2 per kilo.

De NCRV verwees hierbij naar een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving waarin wordt gerefereerd aan de milieu-aspecten en uitstoot van CO2 als gevolg van de toename van het eten van vlees. Woordvoerder Ton Lindeman reageerde namens de bij de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en Vereniging van Keurslagers (VvK) aangesloten slagerondernemers en gaf aan dat in Nederland de vleesconsumptie gestabiliseerd is. In het buitenland is wel een toename van vleesverbruik waar te nemen. De grootste groei in de vleesconsumptie zit in landen als China, India en Rusland.

Volgens de KNS en de VvK heeft minder vlees eten in Nederland nauwelijks positief effect op de broeikasgasreductie in ons land. De slagersorganisaties zijn dan ook fel tegen een milieubelasting op vlees. ‘De Nederlandse consument moet het gelag betalen voor de veroorzakers die in andere delen van de wereld verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van CO2. Niet acceptabel voor de slagers’, aldus Ton Lindeman.
 

Lees ook: PBL wil debat over eten van vlees

Reageer op dit artikel