nieuws

Slagers over het geheim van rookworst (filmfragment)

Slagersnieuws

HAARLEM – Worsten zijn te vet, blijkt uit een test van de Consumentenbond. Slagerijen Wisker en Broekhof vertellen in een filmreportage van het Haarlems Dagblad over het geheim van een goede rookworst.

Slagers over het geheim van rookworst (filmfragment)

HAARLEM – Worsten zijn te vet, blijkt uit een test van de Consumentenbond. Slagerijen Wisker en Broekhof vertellen in een filmreportage van het Haarlems Dagblad over het geheim van een goede rookworst.

Paardenslager Peter Wisker zelf vindt de rookworsten van de Hema niet lekker. Volgens hem worden de worsten niet uit zichzelf vetter, het is net wat de slager erin doet. Door mager en goed vlees te gebruiken en verder niet veel meer toe te voegen worden de worsten niet zo vet. ‘Ik laat de worsten altijd eerst een tijdje gekoeld hangen om de smaak erin te laten trekken’, zo laat hij het Haarlems Dagblad weten.

Jorrit, een medewerker van slagerij Broekhof, vindt zijn eigen worsten uiteraard het lekkerst. Een goede worst moet volgens hem vol van smaak zijn. Ook moet er niet te veel en niet te weinig zout inzitten. En niet te vergeten moet de verhouding van vlees (varkensvlees en -wang) en vet goed en smaakvol in evenwicht zijn.  

Naar de beelden 

 

Reageer op dit artikel