nieuws

Slagers op Veluwe druk met wild

Slagersnieuws

EPE – Op veel kerstmenu’s op de Veluwe en omgeving staat de komende week wild. Slagers op de Veluwe hebben het er druk mee

Slagers op Veluwe druk met wild

EPE – Op veel kerstmenu’s op de Veluwe en omgeving staat de komende week wild. Slagers op de Veluwe hebben het er druk mee.

Tot medio december schoten jagers ongeveer 3000 zwijnen dood. Dat leverde 57.500 kilo vlees op, meldt de Wildbeheereenheid Veluwe woensdag. De komende dagen gaan veel jagers wederom op pad.  ‘De vraag naar wild is enorm groot’, zegt Herman ter Weele van de Slagerij ter Weele in Oene. De slager verkoopt naast hert vooral veel zwijn. ‘We verkopen uiteraard het vlees, maar we maken er ook worst en paté van’, zegt Ter Weele. ‘De vraag naar zwijn overtreft nu zelfs het aanbod.’

 

Reageer op dit artikel