nieuws

Slagers inspecteren de dikbillen

Slagersnieuws

SCHAGEN – Schagen maakt zich op voor de 109e Paaschveetentoonstelling op 12 maart. Deelnemers brengen dieren naar de keuring, die nadien richting slager verhuizen.

Slagers inspecteren de dikbillen

SCHAGEN –  Schagen maakt zich op voor de 109e Paaschveetentoonstelling op 12 maart. Deelnemers brengen dieren naar de keuring, die nadien richting slager verhuizen.

Op de markt rondom de kerk in het centrum is het op 12 maart ongetwijfeld weer een drukte van belang. De tentoonstelling kenmerkt zich door het brede aanbod luxe dikbillen. De samenwerkende Keurslagers uit de kop van Noord-Holland weten elk jaar weer een feest te maken van deze publiekstrekker.

Koorts

Inmiddels begint in de Schager regio de ‘Paaschveekoorts’ al weer om zich heen te grijpen. Voor dikbilfokker Jaap Dekker aan de Halerweg zijn het drukke tijden. Hij heeft een paar potentiële kampioenen op stal staan en de slagers komen informeren of er wat voor hen bij zit. Zo komt keurslager Rens Louter bij Dekker langs om te kijken naar een grote koe. Volgens Dekker een ‘hele beste’. En de fokker hanteert het principe wie het eerst komt, wie het maalt, want ook slager Alex de Ruijter van de Verswinkel heeft zich al bij hem gemeld. In de stal aan de Halerweg staat Sonja. Zij herkauwt er rustig haar voer. Maar niet voor lang. ‘We hebben geprobeerd haar drachtig te maken, maar dat is volgens de veearts tweemaal niet gelukt. Dus nu gaat ze naar de slager.’

Tien dagen voor Pasen is in het Noord-Hollandse Schagen altijd de Paaschveetentoonstelling.

 

Reageer op dit artikel