nieuws

Slagers geven tegengas

Slagersnieuws

RIJSWIJK – De kwaliteitsslagers in ons land verliezen nog steeds in rap tempo terrein aan de supermarkten. Tijd voor tegengas: aan de hand van onderzoeksresultaten moeten consumenten nog dit jaar erop gewezen worden dat hun zelfbereide vleesproducten betere voedingswaarden hebben dan die van de grootwinkelbedrijven.

RIJSWIJK – De kwaliteitsslagers in ons land verliezen nog steeds in rap tempo terrein aan de supermarkten. Tijd voor tegengas: aan de hand van onderzoeksresultaten moeten consumenten nog dit jaar erop gewezen worden dat hun zelfbereide vleesproducten betere voedingswaarden hebben dan die van de grootwinkelbedrijven.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) wil hiervoor samen optrekken met het Voedingscentrum. ‘We hebben een gezamenlijk belang om aan te tonen dat onze ambachtelijke producten een grotere gezondheidsbijdrage leveren. Ze bevatten minder zout, vet en andere toevoegingen’, aldus woordvoerster Marian Lemsom van de KNS in De Telegraaf. ‘Binnen afzienbare tijd gaat een gedegen instituut dit onderzoeken om die bewering te onderbouwen. In de tweede helft van het jaar willen we ermee richting de consument.’

Cijfers

Volgens de laatste cijfers, die in 2010 zijn verzameld, is het marktaandeel van de slagers in een jaar teruggelopen van 15,9 naar 14,8%. Zo’n 110 bedrijven moesten de deuren sluiten, er bleven er 2250 over. ‘Daar zit natuurlijk ook het effect in van de crisis’, zegt Lemsom.

Er is wel degelijk hoop voor de slagers want volgens verschillende onderzoeken en trends wordt de Nederlandse consument zich steeds bewuster van kwaliteit.
 

Reageer op dit artikel