nieuws

Slagers buigen zich over noviteiten in worstmakerij

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Nieuwe trends en technieken, maar ook aandacht voor allergenenvrije vleeswaren en het gezondheidsaspect door zout- en vetvermindering in worst en vleeswaren komen aan de orde tijdens de Mannen Vakgroep Slagers (MVS)-workshop op donderdag 4 september in Hoevelaken.

Slagers buigen zich over noviteiten in worstmakerij

RIJSWIJK – Nieuwe trends en technieken, maar ook aandacht voor allergenenvrije vleeswaren en het gezondheidsaspect door zout- en vetvermindering in worst en vleeswaren komen aan de orde tijdens de Mannen Vakgroep Slagers (MVS)-workshop op donderdag 4 september in Hoevelaken.

Deze workshop staat onder leiding van Paul van Trigt. Voorafgaande hieraan demonstreert Poly-Clip in de worstmakerij van Keurslager Steltenpool de veelzijdige aspecten van de voor iedere slagerij geschikte PDC-600 dubbelclipper. Paul van Trigt behandelt in het middaggedeelte thema’s die te maken hebben met innovatie in de worstmakerij. Per onderwerp gaat Van Trigt de discussie aan met de deelnemers. Bij Keurslager Steltenpool worden de mogelijkheden gedemonstreerd van de dubbelclipper die zowel geschikt is voor slagerijen als voor de industrie. Iedere kunststofdarm, faser collageen en natuurdarm is hiermee te verclippen in kaliber 20 tot 80 mm. 

Bel voor meer informatie over het lidmaatschap van Mannen Vakgroep Slagers met Ton Lindeman van de KNS, 070-3314631.  Aanvang workshop: 10.00 uur. Per e-mail kan ook informatie worden opgevraagd: t.lindeman@knsnet.nl.  Het daarop volgende MVS-evenement staat gepland op 22 en 23 oktober waarbij verschillende traiteurs en slagerijen in het centrum van Antwerpen bezocht worden.
 

Reageer op dit artikel