nieuws

Slagerijen Van Linschoten en Zwaard genomineerd voor beste leerbedrijf

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Ruim 70 leerbedrijven hebben zich afgelopen maand aangemeld voor de verkiezing ‘Beste SVO-leerbedrijf van het Jaar 2008.’ Daarvan zijn acht bedrijven, waaronder Keurslagerij Van Linschoten (foto) uit Rotterdam en Slagerij Zwaard uit De Lier, doorgedrongen tot de halve finale.

Slagerijen Van Linschoten en Zwaard genomineerd voor beste leerbedrijf

RIJSWIJK – Ruim 70 leerbedrijven hebben zich afgelopen maand aangemeld voor de verkiezing ‘Beste SVO-leerbedrijf van het Jaar 2008.’ Daarvan zijn acht bedrijven, waaronder Keurslagerij Van Linschoten (foto) uit Rotterdam en Slagerij Zwaard uit De Lier, doorgedrongen tot de halve finale.

Op 8 september reikt SVO de bij deze titel behorende award uit aan het leerbedrijf dat er het afgelopen jaar het beste in is geslaagd medewerkers op te leiden en te begeleiden. De acht finalisten zijn verdeeld over vier categorieën. De slagersbedrijven van Van Linschoten en Zwaard zijn genomineerd in de categorie Versdetailhandel. In de categorie Voedselverwerkende industrie zijn genomineerd: T. Boer & Zn (behorend tot kalfsvleesproducent Van Drie Group) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt uit Weert. In de categorie Groothandel: FP & P Productie uit Wolvega en Norberts Irish Beef uit Rotterdam. De categorie Supermarkt heeft als genomineerden Plus Ypenburg in Den Haag en het EM-TÉ-filiaal aan de Magistraat in Middelburg.

De genomineerden worden in augustus bezocht door een jury die een interview heeft met de praktijkopleider en de leerling(en). Iedere categorie heeft straks een winnaar. De categoriewinnaars en de uiteindelijke overall winnaar worden op 8 september door SVO bekendgemaakt. Het winnende bedrijf krijgt hiermee erkenning voor alle tijd en aandacht die het steekt in het opleiden van jonge mensen. De verkiezing onderstreept het belang van het leerbedrijf voor het beroepsonderwijs en de branche. SVO draagt de winnaar voor bij de landelijke, alle branches overkoepelende, verkiezing.

Reageer op dit artikel