nieuws

Slagerijen leveren aan topcafés

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Uit een analyse van de Café Top 100 blijkt dat in dit moeilijke horecajaar de functie van eten in het café toeneemt. Slagers profiteren ervan.

DOETINCHEM –  Uit een analyse van de Café Top 100 blijkt dat in dit moeilijke horecajaar de functie van eten in het café toeneemt. Slagers profiteren ervan.

Meer en meer zaken proberen de op drank ingeleverde omzet te compenseren met het serveren van eten. Eten dat bovendien steeds vaker uit de streek afkomstig is, meldt Misset Café. ‘Kaas komt nu van ambachtelijke kaasboerderij ’t Hoepel en de worst uit de worstmakerij van Keurslager Gerard Kosse’, laat Bas Boerrigter van De Engel in Oldenzaal, die 9e werd in de Café Top 100, weten.

Bij de nummer vijf in de lijst, De Nieuwe Dikke Dries in Utrecht, staan nu de biologische bieren van De Leckere uit De Meern (bij Utrecht) op de kaart en is de saté van Baambrugs big het meest verkochte gerecht.  Bij In de Wildeman in Amsterdam (nr. 10) lopen ze al een paar jaar op de troepen vooruit. Dit café haalt al sinds jaar en dag de osseworst van slager Reinhart. ‘Eén van de beste adresjes voor deze lekkernij in de hoofdstad en op een steenworp afstand gelegen bovendien,’ stelt een woordvoerder van het café.

Naar het hele artikel op Misset Café

Naar de Café Top 100


 

 

Reageer op dit artikel