nieuws

Slagerijen getroffen door helikoptercrash

Slagersnieuws

HEESSELT – Het helikopterongeluk in de Bommelerwaard zorgt voor grote schade onder de lokale slagerijen. Door een grote stroomstoring loopt de voorbereiding op Kerstmis grote vertraging op, anderen missen flink veel omzet.

Slagerijen getroffen door helikoptercrash

 

HEESSELT – Het helikopterongeluk in de Bommelerwaard zorgt voor grote schade onder de lokale slagerijen. Door een grote stroomstoring loopt de voorbereiding op Kerstmis grote vertraging op, anderen missen flink veel omzet.
Het gebied in de Bommelerwaard zit sinds woensdagavond half acht zonder stroom nadat een Apache-helikopter bij Hurwenen aan de Waal tegen een hoogspanningsmast was gevlogen. Zevenduizend bedrijven zijn getroffen, waaronder veel slagersbedrijven.
De productie van Slagerij Verdonk in Zaltbommel heeft met het oog op Kerstmis ernstige vertraging opgelopen. Eigenaar Arian Verdonk: ‘We lopen enkele werkdagen achter.’De producten in de toonbank zijn gespaard gebleven, die zijn direct na het uitvallen van de stroom in de koelcel gezet. Verdonk heeft momenteel stroom via een aggregaat.
 Schade
Keurslager De Vries in Zaltbommel en Brakel is hetzelfde lot beschoren. Hoewel de winkel weer open is in Zaltbommel, zijn er amper klanten. Eigenaar Jolande de Vries: ‘Niemand heeft stroom en kan dus koken, bovendien zijn alle winkels dicht.’ Dick de Vries schat de schade nu op tienduizenden euro’s. ‘Ik heb veel vlees weg moeten gooien en we moeten extra uren maken in het weekend en ’s avonds om de voorbereiding op Kerstmis rond te krijgen.’ 
 
Sars
Slagerij Sars in Kerkdriel heeft sinds donderdagmiddag 16.00 uur stroom via een zelf geregelde aggregaat. Eigenaar Gijs Sars: ‘We zijn direct begonnen met produceren: worst maken en hammen koken. We zijn tot 00.30 uur doorgegaan want de kerst komt er aan, maar we liggen op schema. Ik heb de vitrine helaas moeten ruimen, maar gelukkig zijn de producten in de koeling en diepvries goed gebleven.’
Keurslager Aarts in Ammerzoden heeft weinig tot geen schade opgelopen. ‘We hebben enkele uren zonder stroom gezeten en hebben geen vlees hoeven weg te gooien. Af en toe lijkt het crisis, maar we redden het wel.’ Blakenburg in Kerkdriel heeft eveneens amper schade opgelopen. Slagerij Daan van de Linden in Brakel was telefonisch niet bereikbaar.

 

Reageer op dit artikel