nieuws

Slagerijen Eidams en Van Melik in Stein afgebrand

Slagersnieuws

STEIN – Een winkelcentrum in Stein is vannacht volledig afgebrand. De slagerijen van Gaston Eidams en van Van Melik zijn compleet verwoest.

Slagerijen Eidams en Van Melik in Stein afgebrand

STEIN – Een winkelcentrum in Stein is vannacht volledig afgebrand. De slagerijen van Gaston Eidams en van Van Melik zijn compleet verwoest.

De brand is in het magazijn van Blokker ontstaan en breidde zich snel uit naar de andere winkels. De schade loopt in de tientallen miljoenen. Ongeveer 100 bewoners van een naastgelegen flat zijn geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen verzorgingstehuis. De brand werd door meerdere eenheden van de brandweer bestreden en was rond 05.30 uur geblust.
 

Een geschokte bedrijfsleidster Phile Tholen van Keurslager Gaston Eidams was er vannacht bij, toen maar liefst 42 winkels afbrandden. ‘Het hele dorp was in rep en roer en er was geen redden meer aan. Ik verwacht dat het minimaal 1,5 jaar duurt alvorens we de zaak weer in de steigers hebben. We waren al wél van plan om in het winkelcentrum uit te breiden en te vernieuwen.’ Keurslager Gaston Eidams heeft vestigingen in Beek (Marktstraat) en in Stein (Winkelcentrum). Ook slagerij Van Melik aan het Raadhuisplein brandde tot de grond toe af.

Verder werd een winkel van Bakkerij Paulissen uit Maastricht compleet verwoest. Luc Paulissen: ‘Alles is verloren. Mijn vader is direct naar de vestiging gegaan, maar kon weinig uitrichten. Het is nu kwestie van alles zo goed mogelijk af te wikkelen met de verzekering.’

Echte Bakker Dukers heeft geluk gehad. De bakkerij en winkel zijn enkel getroffen door rookschade. Raymond Dukers: ‘Het is verschrikkelijk en onwerkelijk. Alle 42 winkels zijn afgebrand. Het tragische is dat er vele kleine ondernemers zijn getroffen met een winkel. Ik heb geluk gehad. De bakkerij en winkel staan vijftig meter van het centrum af. Er is alleen sprake van rookschade. We hebben de winkel gelucht en zijn vanmorgen gewoon open gegaan. Ook hebben we normaal kunnen produceren.’
 

Beluister radio-interview met burgemeester

Bekijk videobeelden brand
 

Reageer op dit artikel