nieuws

Slagerij Wijnker vindt het welletjes

Slagersnieuws

OPPERDOES – Na 34 jaar zijn Piet en Vrony Wijnker (allebei 62) uit Opperdoes gestopt met hun slagerij in het dorp.

Slagerij Wijnker vindt het welletjes

OPPERDOES – Na 34 jaar zijn Piet en Vrony Wijnker (allebei 62) uit Opperdoes gestopt met hun slagerij in het dorp.

Het slagersechtpaar – Piet achter het hakblok en Vrony achter de toonbank – vindt het mooi geweest, meldt het NoordHollands Dagblad. Zaterdag verkochten zij hun laatste onsjes vleeswaren en hun plaatselijk beroemde worsten uit eigen worstmakerij. ‘Klanten kwamen de hele week al worst hamsteren’, vertelt Vrony tegen de regionale krant.

Begonnen in een aparte slagerij aan de ene kant van de straat – nog steeds het woonhuis van de familie Wijnker – verhuisden zij later naar de Vezo aan de andere kant van de straat. Op dat moment stopte de familie ook met zelf slachten.

 

Reageer op dit artikel