nieuws

Slagerij Wapenaar geeft demonstratie over herkomst biefstuk

Slagersnieuws

VLAARDINGEN – Van welk deel van de koe komt biefstuk ? Wat maakt nu het verschil in de kwaliteit van de biefstuk en wat voegt vakmanschap van de slager toe ? Slager Wapenaar wil op dinsdag 19 mei antwoord geven op deze en andere aan vlees gerelateerde vragen.

Slagerij Wapenaar geeft demonstratie over herkomst biefstuk

VLAARDINGEN –  Van welk deel van de koe komt biefstuk ? Wat maakt nu het verschil in de kwaliteit van de biefstuk en wat voegt vakmanschap van de slager toe ?  Slager Wapenaar wil op dinsdag 19 mei antwoord geven op deze en andere aan vlees gerelateerde vragen.

Tussen 19.30 uur tot 22 uur kunnen de klanten van de slager in Zalencentrum Holy in Vlaardingen een demonstatie bijwonen over de herkomst van de biefstuk. ‘Twee topslagers benen een half rund uit, hetgeen de mogelijkheid biedt om aan het publiek te laten zien van welk deel van het rund hun favoriete stukje vlees gesneden wordt’, laat Arno Wapenaar weten. 

De slagers gebruiken hiervoor een Frans scharrelrund uit de Limousinstreek. Deze runderen staan bekend om de hoge kwaliteit van hun vlees doordat zij op diervriendelijke wijze zijn grootgebracht, met voldoende bewegingsruimte en gezonde voeding zonder toevoeging van verboden groeibevorderende middelen. Arno Wapenaar geeft tijdens iedere bewerking tips en uitleg over het vlees. Hij zal ingaan op onderwerpen als diervriendelijkheid, de traceerbaarheid van het vlees, de interesse in gezond en veilig voedsel, vakmanschap en waarom vlees eten gezond is. Arno Wapenaar: ‘Mijn klanten vragen regelmatig naar de herkomst van het vlees. De consument is steeds bewuster bezig met voeding. Men stelt hogere eisen aan de herkomst, de kwaliteit en diervriendelijkheid van het product. Als ambachtelijke vakslager streven wij deze eisen ook na. Wat dit in de praktijk voor het vlees betekent willen wij met de demonstratie inzichtelijk maken.’

In 2008 heeft Culinair Slagerij Wapenaar de titel Slagerij van het Jaar gewonnen.
 

Reageer op dit artikel