nieuws

Slagerij Verhagen stopt ermee

Slagersnieuws

BREDA – Sinds 1890 zijn ze een begrip in Breda, maar zaterdag sluiten de broers Verhagen hun gelijknamige slagerij op de hoek van de Nieuwe Haagdijk. De keuze is met pijn in het hart gemaakt. Peter (56), Janus (60) en Jan (52) Verhagen kunnen het niet meer opbrengen om de zaak draaiende te houden.

BREDA – Sinds 1890 zijn ze een begrip in Breda, maar zaterdag sluiten de broers Verhagen hun gelijknamige slagerij op de hoek van de Nieuwe Haagdijk. De keuze is met pijn in het hart gemaakt. Peter (56), Janus (60) en Jan (52) Verhagen kunnen het niet meer opbrengen om de zaak draaiende te houden.

Janus: ‘Ik heb vorig jaar een hersenbloeding gekregen en mijn broer herstelt op dit moment in de Klokkenberg van een beroerte. Daarom is hij vandaag ook niet aanwezig. Allebei kunnen we nog maar moeilijk werken in de zaak.’ Peter: ‘Door de ziekte van mijn broers moest ik soms wel dagen van zeventien uur maken. Dat houd je op een gegeven moment niet meer vol.’  Vier generaties Verhagen hebben gewerkt in de slagerij. Peter: ‘Wij zijn alle drie getrouwd met de zaak en niet met een vrouw. Daarom hebben we geen kinderen die de winkel kunnen overnemen.’ In 1977 namen de broers de slagerij over van hun ouders. Janus: ‘Daarvoor hielp ik echter ook al mee. Inmiddels sta ik al zo’n 45 jaar met het mes in mijn handen. Het is machtig mooi werk. Het leukste vind ik de periode rond de feestdagen. Dan is het altijd lekker druk en kan ik creatief bezig zijn met de kerstschotels die wij voor onze klanten maken.’

De specialiteit van Verhagen is het Joegoslavisch gerookt vlees. Peter: ‘Het is een combinatie van rund- en varkensvlees. Wij zijn in de wijde omgeving de enige slagerij die het op de authentieke manier roken.’ De liefhebbers komen dan ook van heinde en verre. ‘We hebben klanten van Arnhem tot Antwerpen en zelfs één uit Frankrijk.’

Reageer op dit artikel