nieuws

Slagerij Van Merkesteijn stopt

Slagersnieuws

OCHTEN – Slagerij Van Merkesteijn in Ochten stopt er mee. Na 128 jaar sluit de slagersfamilie haar winkeldeur. 31 mei wordt de laatste dag.

Slagerij Van Merkesteijn stopt

OCHTEN – Slagerij Van Merkesteijn in Ochten stopt er mee. Na 128 jaar sluit de slagersfamilie haar winkeldeur. 31 mei wordt de laatste dag.

Nederland wordt een slager armer. En niet de minste. Slagerij van Merkesteijn in Ochten sluit 31 mei haar winkeldeuren definitief. Door middel van een brochure hebben de eigenaren Annie en Frits hun klanten op de hoogte gebracht. Van Merkesteijn gaat wel door met de partyservice en de productie voor grootafnemers. De belangrijkste redenen om te stoppen met de winkel zijn leeftijd van de eigenaren en gebrek aan opvolging. Zoon Frits heeft gekozen voor het grootwinkelbedrijf, omdat na uitgebreid marktonderzoek bleek dat er weinig toekomstperspectief is in Ochten. Zoon Gevert kan door fysiek ongemak de slagerij niet overnemen.

Prijzen
Frits en Annie Merkesteijn namen de zaak over in 1973 van de ouders van Frits. In 1976 stootten ze de kruidenierswinkel af en bouwden ze een modern slagersbedrijf. De laatste verbouwing volgde in 1996. Drie jaar later won het bedrijf de titel ‘Schoonste slager van Nederland.’ In 2000 prolongeerden ze die titel.

Reageer op dit artikel