nieuws

Slagerij Van den Heuy in Ewijk moet dicht

Slagersnieuws

BEUNINGEN – Slager Van den Heuy in Ewijk moet de huidige winkel/slagerij aan de Van Heemstraweg in Ewijk sluiten, als het aan de gemeente Beuningen ligt.

Slagerij Van den Heuy in Ewijk moet dicht

BEUNINGEN – Slager Van den Heuy in Ewijk moet de huidige winkel/slagerij aan de Van Heemstraweg in Ewijk sluiten, als het aan de gemeente Beuningen ligt.

Doet de slager dat niet per 1 oktober dit jaar, dan legt de gemeente het bedrijf een dwangsom op van 2.500 euro per week. De gemeente stelt dat Bert van den Heuy in strijd met het bestemmingsplan handelt. ‘Enige tijd geleden heb ik de verkoop van vlees aan particulieren tien meter verplaatst, en dat is schijnbaar verboden,’ stelt Van den Heuy. Detailhandel in de voormalige uitsnij-/expeditieruimte is volgens het bestemmingsplan niet mogelijk, heeft de gemeente hem laten weten.

Aan de Van Heemstraweg is volgens de gemeente sprake van een volwaardige winkel annex slagerij. En dat mag op de plek, waar de slager de winkelverkoop nu heeft, niet. De ondernemer kreeg te horen dat de gemeente zou gaan handhaven. Maar volgens de slager was al bij de vaststelling van het bestemmingsplan in 1967 sprake van verkoop aan particulieren in een winkel. Hij legt zich dan ook niet neer bij het besluit van de gemeente. Van den Heuy: ‘Ik heb een advocaat in de armen genomen en goede hoop dat we deze zaak uiteindelijk winnen.’
 

Reageer op dit artikel