nieuws

Slagerij Slager slacht 995 schapen

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Het team van Slagerij Slager in St. Annaland slachtte op 10 januari 2006 voor het eerst in het gloednieuwe slachthuis om het bedrijf te testen. Het betrof maar liefst 995 schapen die werden geslacht voor het Islamitische offerfeest.

SLAGERSWERELD – Het team van Slagerij Slager in St. Annaland slachtte op 10 januari 2006 voor het eerst in het gloednieuwe slachthuis om het bedrijf te testen. Het betrof maar liefst 995 schapen die werden geslacht voor het Islamitische offerfeest.

Enkel maanden daarna werd, op 15 maart, het circa 1.500.000 euro kostende nieuwe slachthuis van de familie Slager met een oppervlakte van 800 m2 geopend door T. Poppelaars, lid van de Gedeputeerde Staten van Zeeland. Theo Slager (33) is de man die leiding geeft aan de slachtwerkzaamheden. ‘Tot voor kort hebben we nog geslacht achter onze slagerij in St. Annaland’, vertelt Slager. ‘Daar groeiden we echter uit onze jas. Voornamelijk doordat er steeds meer slagers stopten met hun werkzaamheden en kleinere slachterijen werden opgeheven. We besloten dat mijn vader en zus de slagerij in het dorp voort zouden zetten en ik me helemaal op het slachten zou gaan richten. Hoewel we in het dorp mochten blijven slachten hebben we toch voor nieuwbouw gekozen. Om rendabel te kunnen werken slachten we alle soorten vee als runderen, varkens, schapen en paarden. Daarnaast verzorgen we ook de noodslachtingen uit de omgeving. Momenteel slachten we voor 14 ambachtelijke slagers en sinds kort ook varkens voor de Vleescentrale Tholen. Verder verzorgen we huisslachtingen voor boeren. Het vlees daarvan wordt diepvriesklaar afgeleverd. Al het vee dat geslacht moet worden halen we met eigen vervoer op. En ook de bezorging na het slachten gebeurt met eigen gekoeld vervoer. Dan weten we zeker dat alles goed gaat. De vuurproef hebben we goed doorstaan want op de dag na de opening hebben we voor het offerfeest bijna 1000 schapen geslacht en alles liep vlekkeloos.’Het nieuwe slachthuis is volgens de laatste inrichtingseisen ontworpen en gebouwd en voldoet aan alle eisen. Bij de realisatie is overwegend gekozen voor duurzame materialen. Betegelde wanden, RVS deuren en kozijnen en een Ruys vloer. Daarnaast is er een overdekte losplaats en bestaat de mogelijkheid om zes dieren op stal te zetten. Momenteel wordt er twee dagen per week geslacht met een team van vijf personen. Alleen noodslachtingen worden de hele week gedaan. Het is de bedoeling het aantal slachtdagen geleidelijk aan uit te breiden.

Reageer op dit artikel