nieuws

Slagerij scoort bovengemiddeld bij voedselveiligheidscontrole VWA

Slagersnieuws

DEN HAAG – Bij 23 procent van de inspecties op voedselveiligheid heeft de VWA in 2007 afwijkingen geconstateerd in de slagerijbranche. Dat is beter dan de gemiddelde score.

Slagerij scoort bovengemiddeld bij voedselveiligheidscontrole VWA

DEN HAAG – Bij 23 procent van de inspecties op voedselveiligheid heeft de VWA in 2007 afwijkingen geconstateerd in de slagerijbranche. Dat is beter dan de gemiddelde score.

Bij 26% van de voedselveiligheidsinspecties constateerde de Voedsel en Waren Autoriteit in 2007 een afwijking van de regels. Naast de slagerijbranche werden onder meer horeca, bakkers en visspecialisten onder de loep genomen. In totaal heeft de VWA 45.000 inspecties uitgevoerd in 2007. Slagers verbeterden zich ten opzichte van 2006. Toen werden er bij 26 procent van de inspecties afwijkingen geconstateerd. Wat de afwijkingen inhouden, meldt de VWA niet. Het aantal boetes en schriftelijke waarschuwingen is in 2007 ten opzichte van 2006 met respectievelijk twee en een procent. Het aantal boetes na herinspecties door de VWA is gelijk gebleven. De schriftelijke waarschuwingen daalden met vier procent. 

Naar het hele rapport

Reageer op dit artikel