nieuws

Slagerij Scholtes overgenomen

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Slagerij Scholtes uit Rijswijk is overgenomen door Frans van der Voort van der Kleij.

SLAGERSWERELD – Slagerij Scholtes uit Rijswijk is overgenomen door Frans van der Voort van der Kleij.

Hij runt de gelijknamige slagerij aan het Wethouder Hillenaarplantsoen, ook in Rijswijk. André en Maria van Zomeren–Scholtes vinden het na 22 jaar mooi geweest. De ouders van Maria Scholtes zijn het bedrijf in 1952 begonnen. ‘Het is een leuk vak, maar als je zeven dagen per week, twaalf uur per dag bezig bent, is het ook een zwaar vak, zo licht André van Zomeren de verkoop toe in het Algemeen Dagblad. Dat het geen makkelijke beslissing is geweest, blijkt uit de woorden van Maria. ‘Ik ben geboren op de plek waar nu de koelcel staat. Daar was toen nog een slaapkamer.’ Als puber dacht Maria Scholtes nooit aan een huwelijk met een slager. ‘Haar’ André had bovendien een kantoorbaan bij Shell. Maar het veranderde na een gesprek met haar vader. Die zocht een opvolger voor de slagerij. André van Zomeren meldde zich aan bij de slagersvakschool en Maria trouwde alsnog met een slager.

Reageer op dit artikel